Tafel van Zeven

Eerste groep Goudse deelnemers is aan Tafelvanzeven heeft hun certificaat binnen.

Zonta Gouda heeft de eerste Goudse deelnemersgroep gefaciliteerd  financieel en met persoonlijke inzet van de leden. De bedoeling is hier een meerjarenproject van te maken. In tweede groep is inmiddels gestart. Ook de andere Nederlandse Zontaclubs  hebben bijdragen aan het opstarten van de eerste groep.

Onze eerste projectgroep van de Tafel van Zeven hebben hun certificaat gehaald. Tina en Mina vertellen waarom ze hebben deelgenomen, wat ze hebben geleerd en waarom ze andere vrouwen met de Tafel van Zeven moeten meedoen.

IMG_3511 onze eerste groep Goudse vrouwen van de tafelvan7

Interview Tina

1. Waarom heb je deelgenomen ?

Ik wilde graag beter leren koken, ook gerechten uit andere landen en ik wilde graag laten zien dat ik wat kan en kennis delen met andere vrouwen.

2. Wat wilde je bereiken ?

Aan de cursus deelnemen zodat ik meer kans heb om werk te vinden.

3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd ?

Het samenwerken met anderen vond ik heel waardevol en het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven.

4. Wat is de meest bijzondere /leukste/ leerzaamste ervaring bij Tafelvanzeven?

Ik heb genoten van de contacten en het samenwerken met andere vrouwen.

5. Welke tips heb je voor nieuwe kandidaten van Tafelvanzeven?

Volg je koers, je kunt er veel leren, niet alleen koken maar ook omgaan met collega’s .

Interview met Mina:

1.Waarom heb je deelgenomen ?

Koken is mijn passie, ik zag het als opstap om mogelijk hier mijn werk van te maken.

2. Wat wilde je bereiken ?

– nw. dingen leren, andere gerechten leren maken.

– ik zou graag met koken mijn geld verdienen.

3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd ?

Het leren samen werken en afstemmen op elkaar. Ik durf mij meer te uiten en ook leiding te nemen als dat gevraagd wordt. Ik kook nu samen met andere vrouwen in het Nelson Mandela huis in Gouda, hier heb ik de leiding. Ik durf meer voor mijzelf op te komen als dat nodig is.

4. Wat is de meest bijzondere /leukste/ leerzaamste ervaring bij Tafelvanzeven?

Ik voelde mij veilig en prettig bij Tafelvanzeven.

5. Welke tips heb je voor nieuwe kandidaten van Tafelvanzeven?

Pak deze mooie kans, je kunt veel leren en het vergroot je wereld. Je leert andere vrouwen kennen uit Gouda in een andere omgeving en door samen te werken met vrouwen uit verschillende landen.

Begin februari 2015 is de eerste groep Goudse deelnemers aan het leer-werktraject Tafelvanzeven gestart. Dit succesvolle concept (genomineerd voor een Appeltje van Oranje) waarbij vrouwen uit verschillende culturen een stap zetten richting werk in de horeca of gastvrijheidsbranche, loopt al een aantal jaren in Rotterdam.

Zonta club Gouda heeft het initiatief genomen om dit project uit te breiden met deelnemers uit Gouda en omstreken. Tafelvanzeven wil vrouwen van verschillende nationaliteiten stimuleren hun passie voor koken, gastvrijheid en verhalen vertellen te ontwikkelen en in te zetten voor een stap naar de arbeidsmarkt. Het traject omvat een lesprogramma en praktijkopdrachten. Gedurende negen maanden krijgen de vrouwen één dag per week les in Rotterdam. Zij worden onder andere opgeleid voor de erkende certificaten Sociale Hygiëne en HACCP.

tafel van zeven