Zonta Gouda laat 2e groep vrouwen starten met leerwerktraject Tafelvanzeven

Zonta heeft als motto ‘het verbeteren van de positie van de vrouw’.
In het kader daarvan is door tussenkomst van Zonta Club Gouda op 6 september jl. weer een groep van 9 kleurrijke vrouwen met een passie voor koken gestart met het leerwerktraject van Tafelvanzeven in Rotterdam.
Het leerwerktraject duurt 9 maanden en leidt op tot het behalen van het certificaat HACCP en het diploma Sociala Hygiëne.
De theorielessen worden gegeven in het Nelson Mandela Centrum in Gouda, voor de praktijklessen en cateringopdrachten gaan de vrouwen naar Rotterdam.
Zonta Club Gouda begeleidt en ondersteunt de groep financieel.
Het betreft vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.
Niet alleen het behalen van het certificaat is belangrijk. De vrouwen leren ook veel van elkaar, er ontstaan vriendschappen en leren ze samenwerken in een groep en werken in het restaurant van het nieuwe Stripmuseum in Rotterdam.
Belangrijk uitgangspunt van Tafelvanzeven is dat de vrouwen zoveel mogelijk van verschillende nationaliteit zijn, waardoor zij gedwongen worden met elkaar Nederlands te praten.
Door middel van ‘tafelgesprekken’ leren de vrouwen hun verhaal te vertellen, daarbij kunnen sterke emoties boven komen. De tafelgesprekken dragen ertoe bij dat hun zelfvertrouwen wordt vergroot en zij beter voor zichzelf leren opkomen.