Nieuwe groep Tafelvanzeven gestart

Op 6 februari begonnen in Gouda 10 vrouwen het opleidingstraject van Tafelvanzeven. Dit leerwerktraject wordt voor de vierde keer gesponsord door Zonta Club Gouda. De dames die dit jaar aan het opleidingstraject deelnemen zijn afkomstig uit onder meer Syrië, Indonesië, de Filippijnen, Vietnam, Congo en de Antillen. Deze kleurrijke vrouwen hebben een gemeenschappelijke passie waarop ze voor dit opleidingstraject zijn geselecteerd: koken!

De opleiding richt zich op horeca, ondernemerschap, het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt maar vooral ook op het vergroten van zelfvertrouwen en empowerment. De deelnemers volgen wekelijks lessen op het gebied van koken en gastvrijheid, oefenen praktische vaardigheden waaronder snijtechnieken, behalen diploma’ s zoals Sociale Hygiëne en worden door Zonta Gouda ondersteund met sollicatietraingen en het vinden van werk. Tijdens de opleiding lopen de deelnemers stages door het verzorgen van cateringopdrachten.  Zo verdienen zij hun opleiding zelf deels terug. Hoe meer cateringopdrachten zij verzorgen, hoe meer vrouwen de opleiding kunnen volgen. Wij zijn nog op zoek naar cateringopdrachten in de regio Gouda. Met een cateringopdracht aan de Tafelvanzeven ben je verzekerd van een heerlijke maaltijd uit verschillende werelddelen maar investeer je bovendien in de toekomst van deze vrouwen. Meer informatie? Neem contact op met Tafelvanzeven.

De nieuwe groep Goudse dames verzorgt de hapjes tijdens de Ladies Night Special ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag in Cinema Gouda op 6 maart as. vanaf 19.30 uur. Tickets verkrijgbaar via www.cinemagouda.nl.