Ester Wijnen over partnergeweld

Slachtoffers van partnergeweld, Ester Wijnen is een van hen. Ook als krachtige, zelfstandige en onafhankelijke vrouw met een goede baan kun je hierin terechtkomen. Iets waarvan je van tevoren denkt: ’Dat nooit’. Toch ging het zo…

Ester kiest er nu voor haar verhaal te vertellen, om het taboe et doorbreken, de verborgen verhalen van vrouwen zoals zij aan het licht te brengen en bij te dragen aan een betere beeldvorming van de slachtoffers. En ook om zichtbaar te maken dat het niet alleen kwetsbare, afhankelijke vrouwen zonder inkomen en met een afstand tot de maatschappij betreft. De laatsten komen in blijf-van-mijn-lijfhuizen terecht en in de hulpverlening. Zo anders bij vrouwen als Ester. Zij passen niet in het stereotype beeld van slachtoffer.

Sinds Ester enkele maanden geleden besloot haar verhaal te vertellen is er heel veel gebeurd. Ze wordt veel gevraagd voor interviews, podcasts enz.

 Ze vertelde bij Zonta club Gouda haar verhaal: ‘Ester Wijnen spreekt’.

Als spreker staat zij voor taboe doorbreken, bewust maken en bijdragen aan betere beeldvorming over slachtoffers. Als coach staat zij bij in bewustzijnsontwikkeling, zelfheling en in contact blijven met jezelf, door kracht en kwetsbaarheid. We hebben geboeid en bewogen geluisterd naar haar krachtige verhaal. Zowel aan het einde van haar lezing, als in de pauze en tijdens de nazit hebben velen nog met Ester gesproken.

Met de campagne Zonta says no zet Zonta zich in voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Op 25 november kleuren overal ter wereld gebouwen oranje om aandacht te vragen voor dit schrijnende probleem.

Bijschrift: Ester Wijnen. Foto: Francesca vd Berg/Pictures & Plans