Dit is waarom er straks 50 Kaasboerinnen door heel Gouda staan!

De Kaasboerin, wie kent dit bronzen beeld voor de ingang van de Nieuwe Markt Passage nou niet? Dit jaar krijgt het beeld er vijftig kleurrijke zusjes bij. Leuk weetje: achter elk exemplaar schuilt een bijzonder verhaal en wij geven alvast een tipje van de sluier weg.

Het kunstproject genaamd Goudse Iconen is een project van Cultuurhuis Garenspinnerij. Dit jaar vieren we namelijk dat Gouda 750 jaar geleden stadsrechten kreeg met superveel toffe activiteiten.

Geef Gouda door

Bijna driehonderd Gouwenaars hebben meegewerkt aan dit kunstproject. Van professionele kunstenaars tot medewerkers van Brownies&downieS en niet te vergeten Zonta Club Gouda in samenwerking met de Soroptimisten: uiteenlopende inwoners hebben hun steentje – of in dit geval hun penseel – bijgedragen om tot een prachtig resultaat te komen.

Het maakt dus niet uit hoe oud je bent, wie je bent of waar je interesses liggen: Goudse Iconen is een sociaal en maatschappelijk kunstproject voor én door Gouda. Iedereen heeft zich keihard ingezet om van dit project een succes te maken.

De Goudse Iconen zijn vanaf 12 april door heel gouda te bewonderen.